Na hlavný obsah

Vatikánsky nuncius zomrel na následky covidu. KBS poprela, že ho dostal na Slovensku

Informáciu priniesli talianske médiá.

Vatikánsky nuncius zomrel na následky covidu. KBS poprela, že ho dostal na Slovensku
Na snímke Aldo Giordano. Foto: ČTK

Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo štvrtok (2. 12.) vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19. Podľa talianskych médií sa nakazil v Šaštíne počas návštevy pápeža Františka. Konferencia biskupov Slovenska (KBS) tieto informácie poprela.

„Vzhľadom na zverejnené informácie súvisiace s jeho onemocnením na COVID-19 pokladáme za potrebné komunikovať, že Mons. Aldo Giordano počas apoštolskej cesty Svätého Otca v dňoch 12.-15. septembra 2021 Slovensko nenavštívil, a teda nebol ani na slávnostnej svätej omši v Šaštíne,“ uviedla na svojej stránke Konferencia biskupov Slovenska.

O tom, že Giordano sa koronavírusom nakazil počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku informoval taliansky denník La Stampa.

Neapolský denník Il Mattino zasa napísal, že počas záverečného dňa Františkovej návštevy na Slovensku sa v Šaštíne nakazili desiatky cirkevných hodnostárov vrátane kardinálov, medzi nimi aj vtedajší predseda Rady európskych biskupských konferencií kardinál Angelo Bagnasco a tiež niekoľko nunciov.

Ako uvádza ďalej Il Mattino, Giordano „nemal ukončený vakcinačný cyklus“. Hospitalizovaný bol na jednotke intenzívnej starostlivosti v univerzitnej nemocnici v belgickom Leuvene, kde aj zomrel.

Talian Giordano sa stal vatikánskym nunciom pri EÚ v máji tohto roku, keď nahradil francúzskeho arcibiskupa Alaina Lebeaupina.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko