Na hlavný obsah

Lekári z Brna pomáhajú zakryť výpadok, ktorý spôsobil odchod Ukrajincov

Dvoch z členov záchrannej služby povolali do armády.

Košickú záchrannú službu posilnia zdravotníci z Brna. Pomáhať budú vo Veľkých Kapušanoch v blízkosti ukrajinských hraníc. Jedným z dôvodov sú aj chýbajúci štyria pracovníci Košickej záchranky pôvodom z Ukrajiny.

Dvoch z členov záchrannej služby povolali do služieb ukrajinskej armády. „Štyria lekári nám zostali na Ukrajine, nepodarilo sa im prejsť štátne hranice. Nás kontaktovala naša partnerská záchranná služba z Brna, že by nám chceli pomôcť,“ priblížil zástupca riaditeľa Záchrannej služby Košice Michal Sekerák.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dvaja lekári a dvaja záchranári z Brna budú začlenení medzi košické záchranné posádky. Ochota je však veľká a na pomoc chcú prísť aj ďalší.

„Chýbajú lekári, ktoré museli odísť na Ukrajinu, my sme, samozrejme, veľmi radi, že môžeme pomôcť, takže sme tu,“ hovorí lekárka z Brna Michaela Richtrová.

„Máme plán, že zostaneme do štvrtka, ale ak to bude potrebné a teraz sa na tom dohodneme, tak v podstate všetky české záchranky sú ochotné na našu prácu nadviazať,“ vysvetľuje lekár z Brna Ján Čiernik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny