Na hlavný obsah

Polícia reaguje na zvýšenú nehodovosť prísnejšími kontrolami

Na cestách bude až do 6. marca viac policajtov.

Polícia reaguje na zvýšenú nehodovosť prísnejšími kontrolami
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

Polícia SR zvýši počet hliadok a kontrol na slovenských cestách. Reaguje tak na viaceré tragické dopravné nehody, ktoré sa v ostatných dňoch na nich stali. Ich cieľom je zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu na vozovkách a zastaviť nárast úmrtí pri dopravných nehodách, informovala polícia na sociálnej sieti.

Policajti s prísnejšími kontrolami začali už v piatok (11. 2.), väčší počet policajtov na cestách bude do 6. marca. Posvietia si na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, dodržiavanie ostatných pravidiel cestnej premávky, ale aj rešpektovanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom. Policajti tiež budú kontrolovať cyklistov a chodcov, či dodržiavajú svoje povinnosti v rámci cestnej premávky.

„Dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky budú policajti vykonávať v dňoch a v časoch, keď dochádza najčastejšie k dopravným nehodám s následkami na živote a zdraví, teda najmä v skorších ranných hodinách a za súmraku, a tiež v nočných hodinách cez víkendy,“ priblížila polícia.

Do kontrol sa zapoja dopravní, železniční i poriadkoví policajti. Polícia tiež využije dostupné technické prostriedky na odhaľovanie a dokumentovanie dopravných priestupkov aj inštitút objektívnej zodpovednosti, čiže vodiča pri páchaní priestupku nezastavia priamo na mieste, ale pošlú mu pokutu poštou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko