Na hlavný obsah

Primátor Košíc neuspel so sťažnosťou v kauze údajných machinácií v mestskom podniku

Zamietla ju krajská prokuratúra.

Primátor Košíc neuspel so sťažnosťou v kauze údajných machinácií v mestskom podniku
Na snímke Okresná a Krajská prokuratúra Košice. Foto: TASR

Košická krajská prokuratúra zamietla sťažnosť primátora Jaroslava Polačeka ako nedôvodnú. Šéf radnice nebol spokojný s výsledkom vyšetrovania kauzy údajných machinácií v dopravnom podniku. Polícia trestné stíhanie zastavila. Riaditeľ mestskej firmy hovorí o vybavovaní osobných sporov.

Kšefty, krádeže aj šafárenie. Tak popisoval Polaček fungovanie v dopravnom podniku. Pre údajné machinácie podal trestné oznámenie. Mestská firma podľa neho pochybila napríklad pri verejnom obstarávaní nafty.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Polícia však trestné stíhanie zastavila. Urobila tak na pokyn Okresnej prokuratúry v Košiciach. Podľa nej mestu žiadna škoda nevznikla a ceny za služby boli priaznivé. Primátor s výsledkom vyšetrovania nesúhlasil. Podal preto sťažnosť. Krajská prokuratúra ju zamietla.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Košice v odôvodnení uznesenia konštatoval, že rozhodnutie vyšetrovateľky považuje za zákonné a vyšetrovaním neboli zistené skutočnosti naplnenia skutkovej podstaty uvedeného zločinu,“ vysvetlila prokuratúra v stanovisku.

Magistrát to nekomentoval. Počká si na písomné vyhotovenie uznesenia. Prokuratúra tvrdí, že ho radnici už dávno poslala. Riaditeľ dopravného podniku považuje kauzu za účelovú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny