Na hlavný obsah

Svrčinovčania budú takmer tri týždne bez elektriny, vymenia im zastaranú sieť

Obyvateľom sa nepáči, že to robia v zime.

Svrčinovčania budú takmer tri týždne bez elektriny, vymenia im zastaranú sieť
Ilustračná snímka - stĺpy elektrického vedenia. Foto: RTVS

Takmer tri týždne bez elektriny a vody. Plánovaná odstávka čaká obyvateľov kysuckej obce Svrčinovec každý pracovný deň. Elektrikári musia energiu vypnúť pre výmenu zastaranej siete. Obyvateľom sa nepáči, že to robia v zime.

Beáta Smatanová býva vo svrčinovskej časti Závršie. Elektrikári v tejto lokalite oznámili odstávku elektrickej energie od 28. februára – na 17 pracovných dní, približne 9 hodín denne.

Elektrina poháňa aj zariadenia na prečerpávanie vody. Obyvatelia tejto časti Svrčinovca tak nezostanú len bez elektriny, ale aj bez pitnej vody. Elektrikári tvrdia, že musia urobiť komplexnú obnovu vedenia nízkeho napätia. Od energie vypnú približne 60 odberných miest.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Starostka obce Renáta Majchráková (nezávislá) výmenu elektrického vedenia víta, najmä pre časté výpadky. Zaskočila ju však obnova v zimnom období.

„My počas roka máme také veľké množstvo investičných akcií alebo rekonštrukcií, že si nemôžeme vyberať, ktoré mesiace to budeme robiť. Niektoré musíme robiť v zime, niektoré v lete,“ uviedol Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej distribučnej.

Odškodňovať dotknutých odberateľov neplánujú elektrikári ani vodári.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny