Na hlavný obsah

Polícia opäť obvinila poslankyňu Moniku Kaveckú

Dopustiť sa mala zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní.

Polícia opäť obvinila poslankyňu Moniku Kaveckú
Na snímke Monika Kavecká. Foto: TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline opäť obvinil starostku obce Kunerad a poslankyňu Národnej rady (NR) SR Moniku Kaveckú (OĽANO) pre zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Doplnil, že vyšetrovateľ Kaveckú obvinil po vrátení spisového materiálu. „Oprávnená osoba podala proti uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť, ktorá bola zaslaná na Okresnú prokuratúru Žilina. Do súčasnej doby sa o sťažnosti nerozhodlo,“ uviedol krajský policajný hovorca.

Kavecká obvinenie pre TASR potvrdila s tým, že počká na rozhodnutie orgánov činných v trestnom konaní.

Prvýkrát ju obvinili v januári

Policajný vyšetrovateľ Kaveckú prvýkrát obvinil v januári vo veci zvýhodnenia jedného z uchádzačov vyhlásenej verejnej súťaže. Okresná prokuratúra Žilina obvinenie vo februári zrušila.

„Dôvodom zrušenia uznesenia je formálne pochybenie v opise skutku, v ktorom chýba vyjadrenie úmyslu spôsobiť inému škodu alebo zadovážiť sebe alebo inému prospech,“ spresnil pre TASR hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Bez toho sa podľa jeho slov nedá hovoriť o spáchaní trestného činu, a preto museli predmetné uznesenie vyšetrovateľa PZ zrušiť a vrátiť na ďalšie konanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko