Na hlavný obsah

ZPH 2022: Slovenská lyžiarka Farkašová získala druhé zlato

Je to už jej 11. zlatá medaila z paralympiád.

ZPH 2022: Slovenská lyžiarka Farkašová získala druhé zlato
Slovenská reprezentantka v lyžovaní Henrieta Farkašová. Foto: TASR

Slovenská reprezentantka v lyžovaní Henrieta Farkašová získala na zimných paralympijských hrách v Pekingu zlato v pondelkovej (7. 3.) kombinácii zrakovo postihnutých žien. Ďalšia slovenská reprezentantka Alexandra Rexová preteky nedokončila.

Farkašová triumfovala časom 2:03,39 min. Úvodné super-G zvládla za 1:18,57 min a usadila sa na druhom mieste, tesne za ňou skončila Rexová. V slalome predviedla Farkašová opäť druhú najlepšiu jazdu a vybojovala si druhé zlato na prebiehajúcich hrách. Jej krajanka spravila chybu a dobre rozbehnuté preteky nedokončila.

Striebro získala čínska reprezentantka Ta-čching Ču s mankom 0,86 s na víťazku, bronz si vybojovala Britka Menna Fitzpatricková, ktorá stratila 2,59 s.

Prvé zlato z tohtoročnej paralympiády získala Farkašová s navádzačom Martinom Motykom v sobotňajšom (5. 3.) zjazde. Jej krajanka Rexová skončila štvrtá.

Tá si však napravila chuť v nedeľnom (6. 3) Super-G, s navádzačkou Evou Trajčíkovou získali zlaté medaily. Farkašová, obhajkyňa zlata z Pjongčangu, vypadla v záverečnej tretine trate.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport