Na hlavný obsah

Pokračoval súd s expolicajtom Rehákom. Svedok opisoval schému delenia úplatkov

Rehák obvinenia popiera.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v stredu (20. 4.) Banskej Bystrici pokračoval v rozpletaní korupčnej chobotnice v bezpečnostných zložkách. Niektorí muži zákona sa podľa obžaloby spriahli s podsvetím. Zadržali ich počas akcie s krycím názvom Judáš.

Súdia aj bývalého vysokopostaveného policajného funkcionára Jozefa Reháka. Obvinenia popiera.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

,,Tam som si z toho ja zobral 2 000 eur. A 2 000 eur som dal pánovi Rehákovi. Zvyšných 6 000 eur som vlastne odniesol pánovi (exšéfovi polície Milanovi) Lučanskému a 4 000 eur posunul pánovi Čechovi,“ hovorí svedok a bývalý policajt Nortbert Paksi.

Takto sa podľa svedka údajne delili úplatky medzi bývalými špičkami bezpečnostných zložiek. Zabezpečiť mali krytie nelegálneho obchodu s pohonnými látkami. Paksi si aktuálne za mrežami odpykáva päťročný trest.

„Svedok bol priamo zapojený do korupčného mechanizmu, ktorý bol v skutku číslo dva a v skutku číslo tri. Keďže on mal odovzdávať finančné prostriedky ako úplatok, tak áno, môžeme povedať, že to je jeden z kľúčových svedkov,“ povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel.

Obžalovaný bývalý šéf úradu zvláštnych policajných činností Jozef Rehák zrejme za úplatky donášal aj mafii. O tom v stredu vypovedal jeden z odsúdených členov Sýkorovcov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko