Na hlavný obsah

MS 2022: Nemecko – Dánsko 1:0 v A-skupine, jediný gól strelil Michaelis

Začiatok zápasu posunuli o 100 minút kvôli požiaru.

MS 2022: Nemecko – Dánsko 1:0 v A-skupine, jediný gól strelil Michaelis
Na snímke nemecký hokejista Marc Michaelis (vpravo) sa teší z gólu počas zápasu A-skupiny medzi Nemeckom a Dánskom. Foto: TASR/AP

Hokejisti Nemecka zvíťazili na Dánskom 1:0 v zápase základnej A-skupiny MS vo Fínsku. Jediný gól strelil v presilovke v 33. minúte útočník Marc Michaelis. Jedným z hlavných rozhodcov bol Slovák Peter Stano.

Začiatok posunuli o 100 minút na 17.00 SELČ, keďže na štadióne vypukol menší požiar, pre ktorý museli divákov i hráčov evakuovať. Duel odštartoval po tom, čo bezpečnostné zložky vyhodnotili situáciu ako bezpečnú.

Nemci majú po štyroch zápasoch v „slovenskej“ A-skupine deväť bodov a priebežne sú na 3. priečke. Dáni doteraz nazbierali šesť bodov a sú štvrtí. Nemci nastúpia na ďalší zápas už v piatok 20. mája od 20.15 SELČ proti Kazachstanu, Dáni budú hrať v sobotu (21. 5.) od 11.20 proti Francúzsku.

Prvá tretina priniesla vlažný hokej

Prvá tretina priniesla vlažný hokej, ktorý divákov príliš nenadchol. Zaujímavých situácií bolo minimum a nad hokejovým kumštom dominovala bojovnosť a obojstranný dôraz na defenzívu.

Dianie v prostrednej časti prinieslo zaujímavejší obraz. Skóre neotvoril Dán Meyer v úniku dvoch proti jednému, na opačnej strane gól nepadol zo závaru počas signalizácie trestu.

V 27. minúte neskóroval v sľubnej šanci Ehlers a o päť minút padol gól na opačnej strane. Presilovkovú kombináciu zakončil Michaelis, ktorý usmernil strieľanú prihrávku Noebelsa – 1:0.

Nemci umne bránili tesný náskok a v zostávajúcom priebehu zápasu mali viac výrazných gólových príležitostí. Dánov nepúšťali na dostrel Grubauerovej bránky, ktorý si napokon pripísal čisté konto. Dánom k vyrovnaniu nepomohla ani hra bez brankára v závere zápasu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport