Na hlavný obsah

Dvaja policajti utrpeli zranenia pri útoku nožom v Londýne

Páchateľa zadržali, policajtov previezli do nemocnice.

Dvaja policajti utrpeli zranenia pri útoku nožom v Londýne
Forenzní experti a policajti na mieste útoku na dvoch policajtov. Foto: TASR/AP

Dvaja policajti utrpeli v piatok (16. 9.) skoro ráno zranenia v centre Londýna, keď na nich zaútočil muž ozbrojený nožom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na londýnsku políciu. Oboch policajtov previezli do nemocnice, útočníka zadržali.

K incidentu došlo okolo 06.00 h miestneho času (07.00 h SELČ) na Leicester Square. Muža zatkli pre podozrenie z ťažkého ublíženia na zdraví a z napadnutia pracovníka záchrannej služby, uviedla polícia. Policajti pri zatýkaní použili proti útočníkovi elektrický paralyzér. „Dvaja policajti utŕžili bodné rany a ošetrujú ich v nemocnici,“ dodala polícia vo vyhlásení.

Okolnosti prípadu sa vyšetrujú. Starosta Londýna Sadiq Khan však uviedol, že podľa metropolitnej polície útok nesúvisí s terorizmom. Ani jeden zo zranených nie je v ohrození života, dodal Khan.

V centre Londýna je v súčasnosti množstvo ľudí, ktorí sa prišli rozlúčiť so zosnulou kráľovnou Alžbetou II. Rakvu vystavili v budove parlamentu. Podľa agentúry AP sa však útok odohral na inom mieste, ako sú spomienkové akcie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet