Na hlavný obsah

Stúpol počet obetí silného zemetrasenia v Číne. Je ich najmenej 82

Nezvestných je 35 osôb.

Stúpol počet obetí silného zemetrasenia v Číne. Je ich najmenej 82
Záchranári ošetrujú preživších v núdzovom prístrešku v obci Mo-si po zemetrasení s magnitúdou 6,8. Foto: ČTK/AP/Feng Zi/ColorChinaPhoto

Na 82 stúpol počet obetí pondelkového (5. 9.) silného zemetrasenia na juhozápade Číny. Zranenia utrpelo viac ako 270 ľudí a 35 osôb zostalo nezvestných. Vo štvrtok (8. 9.) to oznámila čínska štátna televízia CCTV, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Zemetrasenie s magnitúdou 6, 6 zaznamenali v pondelok okolo 13.00 h miestneho času (07.00 SELČ) približne 43 kilometrov juhovýchodne od mesta Kchang-ting v provincii S‘-čchuan. Otrasy vznikli v hĺbke desiatich kilometrov, uviedla americká geologická služba USGS.

Štátna televízia CCTV informovala, že 46 ľudí zahynulo v prefektúre Kan-c‘ (Garze) a 36 mŕtvych hlásia v meste Ja-an.

Išlo o najsilnejšie zemetrasenie v tejto oblasti od roku 2017. Spôsobilo zosuvy pôdy, zničilo niekoľko budov, poškodilo miestnu infraštruktúru a narušilo dodávky elektrickej energie. Po zemetrasení sa zaznamenalo najmenej 13 dotrasov.

Čínska armáda, polovojenská polícia a hasičské záchranné služby vyslali do oblasti viac ako 10 000 pracovníkov, ktorí pokračujú v pátraní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet