Na hlavný obsah

Počet obetí záplav na Filipínach stúpol na 39

Ďalších 24 je stále nezvestných.

Počet obetí záplav na Filipínach stúpol na 39
Záchranári prenášajú staršiu ženu počas záplav na Filipínach. Foto: Twitter

Silné dažde a následné záplavy, ktoré cez vianočný víkend zasiahli Filipíny, už si vyžiadali 39 obetí na životoch. Ďalších 24 ľudí je naďalej nezvestných. S odvolaním sa na miestne úrady o tom vo štvrtok (29. 12.) informovala agentúra AP. Meteorológovia predpovedajú na filipínskom súostroví lejaky aj na ďalší deň.

Väčšina obetí pochádza z oblasti Severné Mindanao, zatiaľ čo 22 nezvestných je z Východného Visayasu a Bicolu. Medzi nezvestnými je tiež niekoľko rybárov, ktorých lode sa pri záplavách prevrátili.

Najmenej štyria ľudia zahynuli pri zosuve pôdy na juhu Filipín. Sú medzi nimi i dvaja maloletí.

Záplavy poničili niekoľko mostov a ciest a asi 4 000 obydlí, niekoľko oblastí zostalo bez prúdu a vody. Na záberoch zo Severného Mindanaa je vidieť, ako záchranári vyťahujú pomocou lana miestnych obyvateľov, ktorí sa držia plavákov. Voda pritom dosahuje výšku až po prsia.

Viac ako 56 000 ľudí sa stále nachádza v núdzových prístreškoch, povodne donútili v súčte viac ako 80 000 ľudí opustiť svoje domovy. Úrad pre riešenie katastrof zaznamenal viac ako 300 zaplavených miest v deviatich provinciách a tiež 20 zosuvov pôdy, ktoré dažde vyvolali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet