Na hlavný obsah

Z Kyjeva hlásili výbuchy, protiletecká obrana zostrelila iránske drony

O prípadných škodách neinformovali.

Z Kyjeva hlásili výbuchy, protiletecká obrana zostrelila iránske drony
Z historického centra Kyjeva, kde sa nachádzajú aj vládne budovy, v stredu (14. 12.) ráno hlásili výbuchy Foto: TASR/AP

Z historického centra Kyjeva, kde sa nachádzajú aj vládne budovy, v stredu (14. 12.) ráno hlásili výbuchy. Starosta Vitalij Kličko na sociálnej sieti telegram napísal, že v hlavnom meste a Kyjevskej oblasti protiletecká obrana zostrelila desať iránskych dronov Šáhed. O prípadných škodách neinformoval.

Protiletecký poplach ráno platil v Kyjevskej, Žytomyrskej a Vinnyckej oblasti. Úrady vyzvali obyvateľov týchto regiónov, aby až do konca výstrahy zostali v krytoch. Podľa telegramového kanála RBK-Ukrajina bolo na pravom brehu Dnepra počuť iránske drony a správa Žytomyrskej oblasti varuje pred možnou druhou vlnou útokov.

Rusko už týždne útočí na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Milióny ľudí sú tak bez dodávok elektrického prúdu, vody aj tepla. V utorok (13. 12.) účastníci parížskej konferencie na podporu Ukrajiny čeliacej ruskej agresii prisľúbili urgentnú pomoc v celkovom objeme vyše miliardy eur.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom večernom prejave povedal, že „každý deň získavame novú silu, aby sme túto zimu zvládli a ďakujem všetkým, ktorí k tomu pomáhajú“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet