Na hlavný obsah

Rely Dakar: Svitko v tretej etape na 16. mieste

V celkovom poradí mu patrí 18. priečka.

Rely Dakar: Svitko v tretej etape na 16. mieste
Slovenský pretekár Štefan Svitko. Foto: Profimedia

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v utorkovej (2. 1.) tretej etape rely Dakar 16. miesto. Jazdec stajne Slovnaft Rally Team bol o 19:46 minút pomalší než Austrálčan Daniel Sanders na stroji GasGas.

V kategórii štvorkoliek dosiahol najlepšie umiestnenie na tohtoročnej edícii púštnych pretekov slovenský jazdec Juraj Varga, ktorý finišoval na tretej priečke.

Pretekári absolvovali 669 kilometrov dlhú trasu z mesta Alula do Hailu, pričom samotný špeciál mal dĺžku 447 km. Sanders dosiahol čas 4:24:15 hodiny a posunul sa do vedenia v celkovom hodnotení. Na čele vystriedal Američana Masona Kleina, ktorý skončil v etape tretí.

Svitko vyštartoval ako 27. a po prvých 147 kilometroch mu patrilo šieste miesto. Po ďalších 200 km figuroval na 13. priečke a do cieľa stratil ešte tri pozície. V celkovom hodnotení mu po troch etapách patrí 18. priečka s mankom 51:09 minúty na Sandersa.

„Veľmi rýchla etapa. Pre veľkú búrku zrušili záverečných 40 kilometrov. Mne sa išlo veľmi dobre a od začiatku do konca som mal veľmi dobré tempo“ uviedol Juraj Varga na facebooku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport