Na hlavný obsah

V noci namerali dosiaľ najnižšiu teplotu tejto zimy

Teplota klesla na takmer mínus 23 stupňov.

V noci namerali dosiaľ najnižšiu teplotu tejto zimy
Ilustračná snímka. Foto: FB/Daniela Pitoňáková

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v noci na utorok (7. 2.) nameral doposiaľ najnižšiu teplotu tejto zimy. V Polomke klesla až na mínus 22,9 stupňa Celzia. Na takmer mínus 23 stupňov klesla aj teplota v obciach Huty (-22,8 stupňa Celzia), Oravská Polhora (-22,7 stupňa Celzia) či Brezno (-22,5 stupňa Celzia). SHMÚ o tom informuje na sociálnej sieti.

„Výrazne sa ochladilo pod vplyvom tlakovej výše so stredom západne od nášho územia. Táto výš sa v najbližšom období prepojí s výšou nad východnou Európou, čo znamená, že chladný vzduch sa u nás ešte pár dní zdrží,“ vysvetlil SHMÚ.

Január bol, naopak, podľa ústavu mimoriadne teplý, čo sa prejavilo aj na množstve atmosférických zrážok. „Na niektorých miestach, predovšetkým vo východných oblastiach Podunajskej nížiny, v južnej polovici stredného Slovenska a na východnom Slovensku, dosiahli mesačné úhrny zrážok rekordne vysoké hodnoty na mesiac január,“ ozrejmil.

Výdatné atmosférické zrážky sa vyskytli aj v prvých februárových dňoch. Na väčšine územia padali v tuhej forme, takže spôsobili niekde snehovú kalamitu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny