Na hlavný obsah

Za smrť mladej študentky bývalú modelku stále neodsúdili

Daniele Kralevich hrozí dva až päť rokov za mrežami.

Bývalá modelka a podnikateľka Daniela Kralevich sa opäť postavila pred súd. Za usmrtenie mladej študentky autom jej hrozí dva až päť rokov za mrežami. Vinu odmieta. Pred súdom vypovedali dvaja svedkovia tragickej nehody.

Daniela Kralevich 21. septembra 2020 zrazila autom na priechode pre chodcov na Tomášikovej ulici v Bratislave 18-ročnú Nguyen Linh vietnamského pôvodu. Mladá študentka nehodu neprežila. Podľa predbežného policajného vyšetrovania išla mestom rýchlejšie ako 50 kilometrov za hodinu. Pred súdom to ešte musí potvrdiť znalec.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„To som hodnotil ako nelogické, pretože svedok si kratšie po nehode pamätá lepšie. Po dva a pol roku si už nemôže pamätať. Keď stále uvádza nové a nové skutočnosti, tak si zrejme vymýšľa. To už je skôr predstavivosť,“ uviedol Juraj Bizoň, advokát Daniely Kralevich.

Dozorujúci prokurátor výpovede svedkov komentovať nechcel. Na pojednávanie prišli aj pozostalí, zastupuje ich bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok.

„Nie je celkom jednoznačný trestný poriadok, ale nie je ani jednoznačne v prospech toho, čo som hovoril. Rozhodnutie súdu akceptujem. Tým, že si poškodení v tomto trestnom konaní neuplatňujú škodu, tak v podstate nemám priestor na kladenie otázok,“ povedal Vačok.

Pojednávanie v prípade Daniely Kralevich bude na okresnom súde Bratislava II pokračovať 16. mája výpoveďami ďalších štyroch svedkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko