Na hlavný obsah

Tvrdé boje pri Bachmute. Ukrajina a Rusko tvrdia, že za 24 hodín padli stovky vojakov protivníka

Bachmut sa stal dejiskom jednej z najkrvavejších bitiek.

Tvrdé boje pri Bachmute. Ukrajina a Rusko tvrdia, že za 24 hodín padli stovky vojakov protivníka
Ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice na ruské pozície pri meste Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Ukrajina aj Rusko tvrdia, že za 24 hodín v Bachmute a okolí padli stovky vojakov protivníka. Podľa Kyjeva zahynulo 221 proruských síl a ďalších viac ako 300 utrpelo zranenia, podľa Moskvy na širšej frontovej línii v Doneckej oblasti zomrelo až 210 Ukrajincov. O vyhláseniach oboch strán, ktoré sa nedajú nezávisle overiť, informuje agentúra Reuters.

Rusko, ktoré pred vyše rokom vojnu vyvolalo, síce nespresnilo počet mŕtvych Ukrajincov priamo v Bachmute, ktorý sa stal dejiskom jednej z najkrvavejších a najdlhších bitiek vojny na Ukrajine.

Obe strany ale pripúšťajú, že v oblasti prichádzajú o veľa vojakov. Spravodajská televízia CNN nedávno uviedla, že podľa niektorých odhadov je pomer strát v bojoch o Bachmut až 7: 1 v neprospech Ruska

Žoldnieri ruskej Vagnerovej skupiny za posledné dni prevzali kontrolu nad väčšinou východnej časti tohto ukrajinského mesta, uviedlo v sobotňajšej (11. 3.) analýze bojov na Ukrajine britské ministerstvo obrany. Frontová línia sa tam podľa neho teraz nachádza v centre mesta – pri rieke Bachmutka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet