Na hlavný obsah

Deviaty deň na MS v kocke: Dovidenia, Kazachstan

Po vysokom debakli od Lotyšska už Kazachstan postúpiť nemôže.

Deviaty deň na MS v kocke: Dovidenia, Kazachstan
Lotyši boli v súboji s Kazachmi o triedu lepší. Foto: AP Photo/Roman Koksarov

Hokejoví priaznivci mali v sobotu (20. 5.) sviatok. Na programe bolo až šesť zápasov majstrovstiev sveta v hokeji. Začalo sa ešte predpoludním.

V Lotyšsku hostili Česi Nórov. Hokejisti spoza rieky Moravy si v tomto zápase poistili účasť vo vyraďovacej časti. Dvomi gólmi o tom postupne rozhodli Kubalík a Flek. Vejmelka si navyše udržal čisté konto.

Česi si zabezpečili účasť vo štvrťfinále predčasne.Foto: AP Photo/Roman Koksarov

Vo Fínsku sa v tom čase odohrával súboj medzi USA a Dánskom. Ani Spojené štáty gól neinkasovali. Navyše ich strelili tri. Zaujímavosťou pritom je, že ešte na konci 50. minúty bol stav zápasu bezgólový.

Bezgólový stav platil v zápase USA proti Dánsku do 50. minúty.Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Popoludní sa v našom mieste hralo o prvú priečku. V pohotovosti boli Švajčiari a Kanaďania. Javorové listy v polovici zápasu zásluhou Toffoliho viedli. Ale čo z toho, keď potom prišli tri pozdravy Švajčiarov. Helvéti ešte v polovici 57. minúty inkasovali gól na 2:3, avšak kanadskú hru bez brankára si už postrážili.

V priamom súboji o prvé miesto zdolali Švajčiari Kanaďanov.Foto: AP Photo/Roman Koksarov

V Tampere medzitým hrali domáci miláčikovia – Fíni. Tentokrát nastúpili v pozícii hosťujúceho celku proti Rakúsku. V zápase padli tri skoré a jeden neskorý gól.

Suomi šli do vedenia po 79 sekundách zásluhou Kapanena, Rakúsko odpovedalo ešte v prvej päťminútovke. Rýchlo však reagoval aj Suomela a Oksanen už fínsku výhru len definitívne spečatil.

Fíni si poradili s výberom RakúskaFoto: AP Photo/Pavel Golovkin

Najdôležitejší súboj z pohľadu slovenského fanúšika sa odohral večer v Rige Arena. Náš piatkový (19. 5.) súper Kazachstan chcel opäť prekvapiť. Podarilo sa mu to, ale tentokrát v negatívnom zmysle slova. Sedmička v jeho sieti a bolo vymaľované. Kazachovia už postúpiť nemôžu.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

O posledné miesto vo štvrťfinále tak bojujeme s Lotyšskom. To už bodovať nemôže, naopak, my nemôžeme zaváhať.

Lotyši boli v súboji s Kazachmi o triedu lepší.Foto: AP Photo/Roman Koksarov

Posledným zo šestice sobotných zápasov bol ten večerný – fínsky. Tri korunky zo Švédska v ňom nastúpili proti Francúzsku. Zápas mal od začiatku jasný priebeh. Švédi ho rozdodli ešte v prvej časti, keď skórovali štyrikrát. Toto vedenie si následne postrážili až do konca.

Francúzi Švédom gól nestrelili.Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport