Na hlavný obsah

Dovolenka v Taliansku sa skončila tragédiou: Búrka prevrátila turistickú loď. Nehoda si vyžiadala štyri obete

Ďalší 20 ľudia vyviazli bez zranení.

Dovolenka v Taliansku sa skončila tragédiou: Búrka prevrátila turistickú loď. Nehoda si vyžiadala štyri obete
Vrtuľník pátra po nezvestných po tom, čo sa v búrke prevrátila turistická loď na talianskom jazere Lago Maggiore. Foto: ČTK/AP/Uncredited

Štyria ľudia zomreli v nedeľu (28. 5.) večer na jazere Lago Maggiore v Taliansku, keď sa tam v búrke prevrátila loď s 24 osobami na palube. Na lodi bolo 22 turistov zo Spojeného kráľovstva a dvaja členovia posádky, informovala agentúra ANSA.

Telo poslednej obete našli záchranári v pondelok (29. 5.) ráno, nikto ďalší už podľa talianskych médií nie je nezvestný.

Loď sa prevrátila medzi mestami Sesto Calende a Arona. Talianski hasiči uviedli, že 20 ľuďom sa podarilo dostať do bezpečia. Záchranárom pomáhal aj vrtuľník a potápači.

Guvernér Lombardie Attilio Fontana povedal, že „veľmi vážnu nehodu“ spôsobilo zlé počasie. Šestnásť metrov dlhé plavidlo si podľa jeho informácií prenajali turisti. Spravodajský server La Repubblica napísal, že ľudia na lodi oslavovali narodeniny.

Keď sa plavidlo okolo pol ôsmej večer prevrátilo, všetci naskákali do vody. Mnohým pasažierom sa podarilo doplávať na breh alebo ich zachránili iné lode.

Lago Maggiore leží na južnej strane Álp a delí sa o ne Taliansko a Švajčiarsko. Patrí medzi obľúbenú turistickú destináciu. V tejto oblasti počas uplynulého dňa panovalo zlé počasie a talianska meteorologická služba vydala výstrahu pred búrkami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet