Na hlavný obsah

Lotyšskí hokejisti dokázali v dramatickom dueli zdolať Nórsko

Pred domácim publikom si pripisujú druhú výhru na turnaji.

Lotyšskí hokejisti dokázali v dramatickom dueli zdolať Nórsko
Potýčka medzi hráčmi Lotyšska a Nórska. Foto: SITA

Lotyšskí hokejisti vyhrali v stredu (17. 5.) v B-skupine 86. MS v hokeji 2023 nad Nórskom 2:1. Domáci, hnaní v Rige hlučným publikom, nedokázali skôr rozhodnúť napriek streleckej prevahe, na druhej strane Nóri, ktorí na šampionáte využili prvé dve presilovky, prehajdákali ďalších 16 v sérii.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Lotyši sa v piatok (19. 5.) o 15.20 (SELČ) stretnú so Slovinskom, Nóri si dva dni oddýchnu a v sobotu (20. 5.) o 11.20 nastúpia proti Čechom.

Nórsko s neúspešnými presilovkami

Prvé dve tretiny sa niesli jasne v znamení hernej prevahy domácich a to aj napriek trom presilovkám Nórov. Tí ich hrali priam katastrofálne, v prvej nielenže nevystrelili, ale s pukom v pásme vydržali len pár sekúnd. Lotyši v snahe za každú cenu streliť gól, nechávali súperovi priestor na prečíslenia, ale chýbala kvalita v zakončení.

Podobne aj na strane mierneho favorita, ktorý však streleckú nemohúcnosť predsa zlomil v presilovke na začiatku druhej časti. Domáci hnaní publikom vzápätí po ďalšej peknej kombinácii zvýšili na 2:0 a neustále súpera „dusili“.

Nóri sa v druhom dejstve dostali k prvej a jedinej strele do priestoru medzi žrde až po 14 minútach, ale Hoff z nej znížil. Lotyši mali v tejto fáze 17 striel na bránku.

Tento moment určil ráz tretej časti, Lotyši nechali sprvoti otvorenú hru a keď sa im v úvodnej 10-minútovke nepodarilo skórovať, postupne sa sťahovali do ulity. Nóri potom opäť predviedli, že početná výhoda je pre nich trest a v následnej hre 4 na 4 Haukeland zlikvidoval obrovskú šancu Balinskisa. Záverečná presilovka s odvolaným brankárom Nórom opäť našepkala, že hokej je nielen o korčuľovaní a fyzických súbojoch.
       

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport