Na hlavný obsah

Expartnerku takmer dobodal nožom na ulici. Súd ho poslal na 20 rokov za mreže

Rozsudok ešte nie je právoplatný, odsúdený sa odvolal.

Expartnerku takmer dobodal nožom na ulici. Súd ho poslal na 20 rokov za mreže
Ilustračná snímka. Foto: SITA/Diana Černáková

Obžalovaný Erik K., ktorý vlani v Skalici bodol expartnerku nožom do hrudníka, dostal za pokus o úkladnú vraždu 20-ročný trest väzenia.

Pondelkové (12. 6.) rozhodnutie senátu banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o treste nie je právoplatné, obžalovaný sa odvolal. Rozhodovať bude Najvyšší súd SR. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Obžalovaný na hlavnom pojednávaní urobil vyhlásenie o vine. „Súd po prečítaní listinných dôkazov ukončil dokazovanie, odzneli záverečné reči a vyhlásili rozsudok,“ priblížila hovorkyňa.

Okrem pokusu o úkladnú vraždu súd uznal Erika vinným aj z prečinu porušovania domovej slobody. „Uložil mu úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 20 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia,“ podotkla.

Ďalej mu súd uložil ochranný dohľad v trvaní tri roky, ako aj trest prepadnutia veci. „Rozhodnutie nie je právoplatné. Obžalovaný podal odvolanie proti výroku o treste, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala hovorkyňa.

Medzi partnermi v minulosti podľa prokuratúry dochádzalo k častým nezhodám najmä pre nadmerné požívanie alkoholu obžalovaným. Najskôr sa mal expartnerke vyhrážať zabitím prostredníctvom textových správ. Potom podľa Úradu špeciálnej prokuratúry vyliezol na balkón, rozbil sklenenú výplň a vnikol do bytu.

Poškodená s dvoma maloletými deťmi utiekla z bytu na ulicu, kde ich obvinený dobehol, napadol ju a bodol nožom do oblasti hrudníka. Dokonaniu skutku zabránili tri osoby, ktoré sa nachádzali v blízkosti miesta činu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny