Na hlavný obsah

Najmenej desať ľudí zahynulo pri nehode autobusu so svadobčanmi na východe Austrálie

Do nemocníc previezli ďalších 11 zranených.

Najmenej desať ľudí zahynulo pri nehode autobusu so svadobčanmi na východe Austrálie
Na ilustračnej snímke autobus. Foto: TASR/ Henrich Mišovič

Najmenej desať ľudí zahynulo pri nehode autobusu so svadobčanmi na východe Austrálie. Došlo k nej vo vinohradníckej oblasti severne od Sydney v noci na pondelok (12. 6.) , informovali miestna polícia, médiá a agentúra AP.

Autobus so skupinou približne 40 ľudí, ktorí sa vracali zo svadby, sa v hmlistom počasí prevrátil na kruhovom objazde v meste Greta pred polnocou miestneho času. Do nemocníc previezli ďalších 11 zranených, niektorých vrtuľníkom.

Polícia oznámila, že do nemocnice vzali aj 58-ročného vodiča na povinné testy. Oblasť, kde k nehode došlo, je podľa vyjadrenia miestneho predstaviteľa významnou svadobnou a turistickou destináciou v Hunter Valley, najstaršom vinohradníckom regióne Austrálie.

Vodiča obvinili

Austrálska polícia voči vodičovi autobusu vzniesla obvinenia z nebezpečnej jazdy. Informovali o tom z agentúry AP a AFP.

Polícia 58-ročného muža zatkla a vzniesla voči nemu obvinenia v desiatich bodoch. V utorok (13. 6.) sa má postaviť pred súd. Prepustenie na kauciu úrady zamietli.

Austrálsky premiér Anthony Albanese sa záchranným zložkám poďakoval za ich úsilie a obetiam a ich rodinným príslušníkom prisľúbil podporu zo strany vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet