Na hlavný obsah

OĽANO pôjde do volieb ako trojkoalícia so Za ľudí a Kresťanskou úniou

Kandidátku odovzdajú v nedeľu.

OĽANO pôjde do volieb ako trojkoalícia so Za ľudí a Kresťanskou úniou
Na snímke koaličný poslanec NR SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

OĽANO pôjde do volieb ako koalícia so stranami Za ľudí a Kresťanskou úniou (KÚ). Predseda hnutia Igor Matovič to oznámil v piatok (30. 6.) vo vysielaní TA3. Matovič na piatkovej tlačovej besede oznámil, že kandidátku odovzdá na poslednú chvíľu, teda v nedeľu (2. 7.). Ako koalícia budú potrebovať na to, aby sa dostali do parlamentu sedem percent hlasov.

Povedal, že miesto na kandidátke, napriek vôli spájať sa, neponúkal nikomu zo strany Mikuláša Dzurindu Modrí-Európske Slovensko ani zo strany Maďarské fórum Zsolta Simona. Považuje ich totiž za „ľudí, ktorí by z politiky mali odísť a nie sa do nej spätne tlačiť.“

Ochotu debaty OĽANO predkladalo Demokratom, tí však podľa Matoviča vôľu spájať sa nemali. „Dvere sú otvorené,“ povedal k tomu, že naďalej ponuka strane Demokrati platí.

Neskôr dodal, že na kandidátke by sa mala objaviť aj poslankyňa Martina Brisudová. Matovič povedal, že sa do hnutia vracia z Demokratov, podľa ich predsedu Eduarda Hegera však členkou strany nikdy nebola.

Matovič skonštatoval, že sa jeho strana neriadi predvolebnými prieskumami. Povedal, že na zisk siedmich percent voličov, ktoré potrebuje koalícia na to, aby sa do parlamentu dostala, si trúfa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko