Na hlavný obsah

Pri mohutnom výbuchu plynu v reštaurácii v Číne prišlo o život najmenej 31 ľudí

Ďalších sedem osôb je v starostlivosti lekárov.

Najmenej 31 ľudí prišlo o život pri mohutnom výbuchu plynu v reštaurácii v meste Jin-čchuan na severozápade Číny. Informovali o tom vo štvrtok (22. 6.) agentúry AFP a AP s odvolaním sa na správy čínskych štátnych médií.

„Únik skvapalneného ropného plynu… zapríčinil (v stredu večer) explóziu počas prevádzky barbecue reštaurácie,“ uviedla čínska tlačová agentúra Sinchua.

Úrady zatiaľ potvrdili 31 mŕtvych a ďalších sedem osôb je v starostlivosti lekárov. Jeden zo zranených je v kritickom stave a dvaja utrpeli ťažké popáleniny, zvyšní majú len ľahšie poranenia.

Na záberoch čínskej štátnej televízie CCTV bolo vidieť, ako sa z poškodenej steny reštaurácie valí dym. Podľa úradov na mieste zasahovalo viac než 100 príslušníkov hasičských a záchranných zložiek a 20 vozidiel.

Explózia otriasla barbecue reštauráciou nachádzajúcou sa na rušnej ulici v centre mesta Jin-čchuan, ktoré je hlavným mestom prevažne moslimskej autonómnej oblasti Ning-sia. K tragédii došlo v predvečer začiatku tradičného čínskeho Sviatku dračích lodí.

Čínsky prezident a šéf vládnucej komunistickej strany Si Ťin-pching po výbuchu vyzval na sprísnenie bezpečnostných opatrení, ktoré by v budúcnosti zabránili takýmto nehodám a ochránili ľudské životy a majetok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet