Na hlavný obsah

Sociológ Baboš: Nemyslím si, že na prezidentku bol vyvíjaný neprimeraný nátlak

Sociológ očakáva, že Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu stiahne z politického života.

Sociológ Baboš: Nemyslím si, že na prezidentku bol vyvíjaný neprimeraný nátlak
Na snímke sociológ Pavol Baboš z Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Foto: RTVS

Sociológ Pavol Baboš si nemyslí, že na prezidentku bol vyvíjaný neprimeraný nátlak. „Ľudia mali isté očakávania či prezidentka bude opätovne kandidovať a diskusia bola celkom primeraná,“ okomentoval odborník v rozhovore vo vysielaní spravodajskej :24 dianie posledných dní, kedy sa v médiách objavili informácie o tom, že Zuzana Čaputová sa nebude uchádzať o znovuzvolenie.

To napokon v utorok (20.6.) júna oficiálne potvrdila. O druhé volebné obdobie sa nebude uchádzať z osobných dôvodov.

„Samozrejme, nejaký tlak bol a ona to tak môže vnímať, nepochybne. Tak, ako sa ľudia budú rozprávať pred futbalovým zápasom o tom, kto zahviezdil a kto vyhrá, tak aj v čase neistoty o tom, či bude alebo nebude pani prezidentka druhýkrát kandidovať, sa o tom budú ľudia rozprávať,“ dodal Baboš.

Sociológ očakáva, že Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu stiahne z politického života. „Bolo by preto racionálne očakávať, že zmiznú dôvody atakovať ju,“ vyhlásil, no jedným dychom dodal, že tento predpoklad môže naraziť na jednu trhlinu.

„Je tu jedno veľké ale, ktoré treba ešte trikrát podčiarknuť. A to je, že slovenská politika má veľmi ďaleko od racionality. Viem si predstaviť, že tí politickí aktéri, ktorí na pani prezidentku útočili doteraz, tak budú robiť aj ďalej a možno ešte intenzívnejšie,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko