Na hlavný obsah

Vo filipínskych vodách trajekt zachvátil požiar. Na palube bolo 120 pasažierov

Obete nehlásia.

Vo filipínskych vodách v nedeľu (18. 6.) prepukol požiar na trajekte so 120 cestujúcimi a členmi posádky. Na miesto vyslala filipínska pobrežná stráž dve plavidlá, aby zachránili osoby na palube a uhasilo plamene. Podľa prvých informácií si požiar nevyžiadal žiadne mŕtve osoby. S odvolaním sa na pobrežnú stráž o tom informuje agentúra AP.

Požiar na lodi M/V Esperanza Star, ktorá plávala z provincie Siquijor do provincie Bohol, prepukol za úsvitu. Pobrežnej hliadke sa ho povarilo uhasiť.

Zábery z miesta ukazujú plamene na palube a čierny dym. Snímky však nezobrazujú ani jedného z 65 cestujúcich a 55 členov posádky. Na hasenie požiaru pobrežná stráž podľa snímok použila vodné delo, blízko sa nachádzala rybárska loď a ďalšie plavidlo.

Na Filipínach, ktoré tvoria viac ako sedemtisíc ostrovov, sa lodné nehody vyskytujú pomerne často. Spôsobujú ich časté búrky, zle udržiavané lode, ich preplnenie i nedodržiavanie bezpečnostných predpisov, najmä v odľahlých provinciách.

V marci si požiar na trajekte s 250 ľuďmi na juhu Filipín vyžiadal najmenej 31 mŕtvych. Najtragickejšia civilná námorná katastrofa sa odohrala v roku 1987. Vtedy sa v decembri trajekt Doňa Paz stretol v Tablasskej úžine východne od filipínskeho ostrova Mindoro s tankerom Victor a začal horieť. Zahynulo viac ako 4 300 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet