Na hlavný obsah

Zrážku kamióna s autobusom v Kanade neprežilo najmenej 15 ľudí

V autobuse sa viezli prevažne seniori.

Zrážku kamióna s autobusom v Kanade neprežilo najmenej 15 ľudí
Ilustračná snímka z miesta nehody. Foto: RTVS

V kanadskej provincii Manitoba sa zrazil kamión s malým autobusom. Nehoda si vyžiadala najmenej 15 obetí a ďalší ľudia sú zranení. V autobuse sa viezlo 25 ľudí, väčšina z nich boli seniori.

Nehoda sa stala pri meste Carberry. Dôchodcovia išli na výlet do kasína. Desať zranených previezli do nemocníc.

„Pacientov sme na základe zranení rozdelili do nemocníc. Väčšina z nich mala poranenú hlavu. Ďalšie zranenia sú ortopedického charakteru,“ priblížila generálna riaditeľka Spoločnosti zdravie Lanette Siragusová.

Téme sa v reportáži venoval redaktor RTVS:

Autobus po zrážke zachvátili plamene. Na mieste zasahovali desiatky záchranárov aj vrtuľník.

„Videla som tam niekoľko ľudí. Niektorí ležali na zemi, iní pomáhali. Záchranári sa snažili vytiahnuť ľudí z horiaceho autobusu,“ opísala svedkyňa nehody Caroline Bleacklyová.

Kanadský premiér Justin Trudeau vyjadril pozostalým po jednej z najtragickejších nehôd v krajine sústrasť. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe. Obaja vodiči zrážku prežili a previezli ich do nemocnice.

„Okamžite sa ukázalo, že ide o hromadné nešťastie. Zasahovalo pri ňom množstvo policajtov. Vytvorili sme špeciálnu vyšetrovaciu jednotku, ktorá sa bude prípadom zaoberať,“ prisľúbil dôstojník polície v Manitobe Rob Lawson.

Nejde o prvú zrážku kamióna s autobusom, ktorá sa zapíše do kanadských dejín. Pred piatimi rokmi pri podobnej nehode zahynulo 16 ľudí. Vodiča kamiónu vtedy odsúdili na osem rokov väzenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet