Na hlavný obsah

Hlučná mládež v Leviciach pravidelne ruší nočný pokoj. Obyvatelia sú z výtržností zúfalí

V parku nefunguje osvetlenie a chýba kamerový systém.

Hlučná mládež v Leviciach pravidelne ruší nočný pokoj. Obyvatelia sú z výtržností zúfalí
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Na výtržnosti a rušenie nočného pokoja sa sťažujú obyvatelia Levíc. Z mestského parku sa šíri krik a hudba do skorých ranných hodín. Zabávajúca sa mládež využíva nefunkčné verejné osvetlenie a chýbajúci kamerový systém.

Park v centre Levíc, ktorý má 120 rokov, miestni obyvatelia poznajú ako miesto, kde sa mládež v noci zabáva, popíja alkohol, poškodzuje lavičky, smetné koše a nedávno opravený drevený altánok.

Štátni policajti riešili v parku niekoľko priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu a jeden prípad s ublížením na zdraví. Pre opakované sťažnosti miestnych ľudí sa obrátili aj na levickú radnicu.

Výtržnostiam v levickom parku sa v spravodajstve RTVS venoval redaktor Miroslav Lyko:

„Z uvedeného dôvodu by sa hodilo do mestského parku zabezpečiť dostatočné osvetlenie a kamerový systém,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Osvetlenie ešte z čias socializmu je sčasti rozbité a v podstate nefunkčné, v noci je tu aj podľa mestskej polície tma. „Kamerový systém by určite pomohol, ale muselo by byť aj funkčné osvetlenie, lebo v nočných hodinách by kamery nesplnili účel. Mestská polícia realizuje zvýšený výkon hliadkovej služby,“ priblížil náčelník mestskej polície Miloš Adámik.

Levická radnica má v pláne obnovu celého parku, vrátane osadenia nového osvetlenia a kamier. Projektovú dokumentáciu má hotovú, chýbajú jej však na to peniaze. „Mesto Levice čaká na konkrétnu výzvu, kde by mohlo získať externé finančné prostriedky,“ spresnila hovorkyňa mesta Daniela Trňanová.

V Nitre riešili narúšanie verejného poriadku a časté priestupky zabávajúcich sa ľudí na „vykričanej“ Mostnej ulici aj SOS tlačidlami. Vedenie mesta hovorí, že majú najmä preventívny účinok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny