Na hlavný obsah

Horiacu loď s elekromobilmi sa nepodarilo odtiahnuť, môže za to vietor

Nevhodné podmienky na odtiahnutie lode budú podľa úradov trvať niekoľko dní.

Horiacu loď s elekromobilmi sa nepodarilo odtiahnuť, môže za to vietor
Dym stúpa z nákladnej lode Fremantle Highway prevážajúcej takmer 3 000 áut, ktorú zachvátil požiar severne od holandského ostrova Ameland. Foto: TASR/AP

Nákladnú loď Fremantle Highway, ktorá horí pri Holandsku, sa v sobotu (29. 7.) nepodarilo odtiahnuť. Napísala to agentúra AFP. Môže za to vietor, ktorý veje nevhodným smerom. Intenzita požiaru na lodi, ktorá má na palube zhruba 500 elektromobilov, sa však znížila.

„Kvôli vetru z juhozápadu nie je v súčasnosti možné loď odtiahnuť,“ uviedla agentúra na ochranu životného prostredia. Hustý dym by podľa agentúry ohrozil posádku remorkéru, ktorý mal loď presunúť o niekoľko desiatok kilometrov.

Nevhodné podmienky na odtiahnutie lode budú podľa úradov trvať niekoľko dní. Loď je neustále pod kontrolou, uviedla agentúra.

Intenzita ohňa a teploty na palube lode sa však výrazne zmiernila. V sobotu tak na palubu nákladnej lode mohli vstúpiť technici, ktorí pripevnili druhé ťažné lano.

Požiar na palube lode, ktorá prepravuje zhruba 3 800 áut, vypukol v utorok (25. 7.) krátko pred polnocou. Príčiny vzniku ohňa nie sú známe, podľa stanice NOS sa však uvažuje, že požiar vznikol v jednom z elektromobilov.

Jeden člen posádky zomrel, zvyšok sa podarilo evakuovať. Plavidlo smerovalo z Nemecka cez Egypt do Singapuru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet