Na hlavný obsah

NHL: Studenič nedostal ponuku od Dallasu, dohodol sa so Seattlom

Väčšinu minulej sezóny odohral v AHL.

NHL: Studenič nedostal ponuku od Dallasu, dohodol sa so Seattlom
Slovenský útočník Marián Studenič v drese Dallasu Stars. Foto: ČTK/AP

Slovenský hokejista Marián Studenič nedostal od Dallasu Stars kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt. Dvadsaťštyriročný útočník sa tak stal v NHL neobmedzeným voľným hráčom. Ešte v ten istý deň podpísal s tímom Seattle Krakens dvojcestnú ročnú zmluvu v hodnote 775-tisíc dolárov (713-tisíc eur).

Studeničovi vypršala k 30. júnu ročná dvojcestná zmluva, ktorá mu na profiligovej úrovni garantovala základný plat 750-tisíc dolárov (690-tisíc eur) a v AHL 100-tisíc dolárov (92-tisíc eur).

Ako potenciálny obmedzený voľný hráč čakal, či mu Stars predložia kvalifikovanú ponuku s minimálnym navýšením platu. To sa nestalo, dvojnásobný účastník MS tak mohol od soboty (1. 7.) rokovať s hociktorým klubom NHL.

Slovenský krídelník nastúpil v minulej sezóne za dallaské „hviezdy“ v troch stretnutiach, v ktorých nebodoval. Väčšinu ročníka odohral vo farmárskom tíme Texas Stars. V 67 zápasoch základnej časti AHL si pripísal 48 bodov za 21 gólov a 27 asistencií, v ôsmich súbojoch play off pridal dva góly a štyri asistencie.

V minulosti okúsil NHL aj v drese New Jersey Devils, celkovo má na konte 44 duelov v základnej časti profiligy so ziskom šiestich bodov (3+3) a štyri zápasy v play off bez bodového zápisu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport