Na hlavný obsah

Polícia chytila internetového podvodníka. Od svojich obetí vylákal závratné sumy

Používal na to rôzne zámienky.

Polícia chytila internetového podvodníka. Od svojich obetí vylákal závratné sumy
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Slovenská polícia odhalila identitu neznámeho páchateľa, ktorý pod rôznymi legendami vylákal od občanov Českej republiky niekoľko miliónov českých korún. Informovali o tom policajti na sociálnej sieti Facebook.

Používal na to zámienky, ako výpomoc pri liečbe v zahraničí, prísľub budúceho spoločného života po odblokovaní finančných prostriedkov majetného dediča či legendu na investovanie do kryptomien, informovala polícia.

Internetový podvodník využíval sieť rôznych účtov v zahraničí a na Slovensku. K súbežnému koordinovanému zásahu polície došlo v Českej republike v okrese Písek a na Slovensku v okrese Michalovce. Slovenskí policajti zadržali na mieste podozrivého R. G. (40), „ktorý sa na sociálnych sieťach vydával za osobu M. B.“.

„Podozrivý R. G. je spolu s osobou H. Š. (51) vyšetrovaný v Českej republike zo spáchania trestného činu podvodu. Na Slovensku je R. G. podozrivý zo spáchania trestného činu legalizácie výnosu z trestnej činnosti, za čo mu hrozí trest odňatia slobody vo výške troch až ôsmich rokov,“ uviedli poolicajti.

Podozrivého 27. júla umiestnili do cely predbežného zadržania. V dome, v ktorom sa zdržiaval, vykonali domovú prehliadku, pri ktorej zaistili 11 mobilných telefónov, počítačovú techniku a desať platobných kariet k účtom. Česká polícia po zadržaní R. G. iniciovala vydanie európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý 28. júla vydal Okresný súd v Tábore.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko