Na hlavný obsah

Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti so zjazdom KSS, na ktorom vyvesila portrét Stalina

Na pódiu ho vystavili spolu komunistickými symbolmi.

Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti so zjazdom KSS, na ktorom vyvesila portrét Stalina
Ľudia držia vlajky KSS na otvorení zrekonštruovaného Pamätníka dargovských hrdinov. Foto: TASR/Milan Kapusta

Polícia začala v súvislosti s májovým zjazdom Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Banskej Bystrici trestné stíhanie vo veci prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Trestné oznámenie podalo občianske združenie Post Bellum. Za združenie o tom informoval Juraj Rizman. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„V súčasnej dobe vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k náležitému objasneniu veci. Pretože je však prípravné konanie zo zákona neverejné, nie je možné v súčasnom štádiu vyšetrovania poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Podľa Rizmana Post Bellum SK pobúrilo, že na zjazde KSS v Banskej Bystrici na pódium vystavili tradičné komunistické symboly. Okrem toho ale aj portréty zločincov, ktorí majú na svedomí tisíce životov. Napríklad Josifa V. Stalina.

Považuje to za neakceptovateľné. A to najmä v krajine, ktorá sa pred vyše tridsiatimi rokmi zbavila totality a kde platí zákon o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému. A kde sa tiež zakazuje propagácia skupín, ktoré potláčajú ľudské práva a slobody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko