Na hlavný obsah

Premiér Ódor dal preveriť zmluvu so SkyTollom. Zastavme korupciu tvrdí, že štát zaplatí milióny navyše

NDS predĺžila zmluvu o mýtnom systéme.

Premiér Ódor dal preveriť zmluvu so SkyTollom. Zastavme korupciu tvrdí, že štát zaplatí milióny navyše
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Premiér Ľudovít Ódor preverí zmluvu medzi štátom a spoločnosťou SkyToll na výber mýta. Tá má byť podľa Nadácie Zastavme korupciu ešte nevýhodnejšia ako tá, ktorú pred 14 rokmi uzavrel Smer-SD.

Štát chcel v tomto roku stlačiť náklady na prevádzku na 40 miliónov eur. Namiesto toho v tomto a budúcom roku zaplatí Slovensko podľa nadácie za výber mýta milióny navyše.

„Pre tento rok je to 63, respektíve 67 miliónov eur plus inflácia na budúci rok. Nepovažujeme to za zľavu tak, ako to deklaruje Národná diaľničná spoločnosť (NDS), že pri rokovaniach so SkyTollom dosiahla významnú zľavu,“ uviedla Xénia Makarová z Nadácia Zastavme korupciu.

„Nedám preveriť, lebo už som dal. To znamená, že práve dnes ma minister dopravy informoval o tom, ako sa pozerá on na celú situáciu. Vždy si veľmi rád vypočujem aj druhú stranu a máme dohodnuté trilaterálne stretnutie, kde to uzavrieme a vyjadríme sa k tomu,“ povedal premiér Ódor.

Minister dopravy Pavol Lančarič hovorí, že zistenie nadácie nie je správne, lebo nezodpovedá realite. „Postupujúc striktne len podľa pôvodnej zmluvy by to predĺženie muselo byť päťročné, NDS ho vyrokovala nie na päť rokov, ale na jeden rok,“ dodal.

Téme sa vo večernom spravodajstve RTVS venoval redaktor Timotej Pisch:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika