Na hlavný obsah

Prípad hromadného znásilnenia na Malorke: Polícii sa prihlásil svedok, ktorý počul rozhovory mladých dovolenkárov vo väzbe

Päť mužov je obvinených zo znásilnenia mladej ženy.

Prípad hromadného znásilnenia na Malorke: Polícii sa prihlásil svedok, ktorý počul rozhovory mladých dovolenkárov vo väzbe
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Nemecké úrady začnú vyšetrovať hromadné znásilnenie, ktorého sa na španielskom ostrove Malorka mala dopustiť skupina nemeckých dovolenkárov. Informovala o tom vo štvrtok (20. 7.) prokuratúra v meste Hagen. Informuje o tom agentúra DPA.

Prokuratúra uviedla, že na začatie vyšetrovania potrebuje informácie od španielskych úradov, ktoré už kontaktovala.

Incident sa odohral minulý týždeň v noci zo stredy na štvrtok. Päť mužov nemeckej národnosti vo veku 21 – 23 rokov je obvinených z hromadného znásilnenia mladej Nemky alebo z toho, že sa prizerali a nezakročili.

Muži, ktorí obvinenie popierajú, boli po čine vzatí na Malorke do vyšetrovacej väzby. Zadržaný bol aj šiesty turista z Nemecka, ktorého však prepustili.

Okrem toho sa prihlásil svedok, ktorý bol s piatimi podozrivými niekoľko hodín v policajnej väzbe na Malorke a vypočul si ich rozhovory. Muž sa obrátil na políciu v Nemecku. Prokurátor Gerhard Pauli pripomenul, že ak sú nemeckí občania obvinení zo spáchania trestného činu v zahraničí, záležitosť sa prešetrujú aj nemecké úrady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet