Na hlavný obsah

Problémy s medveďmi majú aj v Taliansku. Po naháňačke s medvedicou museli hospitalizovať poľovníka

Stalo sa to v provincii Tridentsko.

Problémy s medveďmi majú aj v Taliansku. Po naháňačke s medvedicou museli hospitalizovať poľovníka
Ilustračná snímka. Foto: Mockford & Bonetti/Eye Ubiquitous/Profimedia

Dvoch poľovníkov na severe Talianska naháňala medvedica s mláďatami. Jeden z mužov utrpel pri úteku pomliaždenie rebier a museli ho previezť do nemocnice. Informovala v pondelok (31. 7.) agentúra APA.

Dvojica poľovníkov šelmu stretla na ceste nad obcou Roncone v provincii Tridentsko. Obaja poľovníci ráno vyšli z Roncone, keď zrazu zbadali spiacu medvedicu. Tá sa však zobudila a začala ich prenasledovať. Muži s krikom utekali.

Jeden z mužov podľa miestnych médií ušiel na strom a zrútil sa, pretože ho medvedica zachytila pazúrom. Zraneného muža potom previezli do nemocnice v meste Tione.

Na mieste zasahovali lesnícki psovodi a vykonali vyšetrovanie, aby rekonštruovali presný priebeh incidentu. Rovnako vyzdvihli batohy oboch mužov. Podľa APA následne odobrali genetické vzorky na určenie identity zvieraťa.

Medvede sú tu bežné

Len pred niekoľkými dňami v Roncone videli medveďa, ktorý sa túlal ulicami dediny. Piateho apríla v Tridentsku medvedica s kódovým označením Jj4 usmrtila 26-ročného bežca.

Medvede sa vrátili v Tridentsku do voľnej prírody na konci 90. rokov minulého storočia v rámci programu financovaného z európskych fondov. Do hôr vypustili desiatku medveďov zo Slovinska, teraz ich tam žije asi 120.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet