Na hlavný obsah

Tragédia vo francúzskom akvaparku: Muža a dieťa na nafukovacej atrakcii odniesol silný vietor

Obaja pri tom utrpeli infarkt, muž následne zomrel.

Tragédia vo francúzskom akvaparku: Muža a dieťa na nafukovacej atrakcii odniesol silný vietor
Ilustračná snímka vodného parku. Foto: Unsplash

Muž, ktorý spoločne so svojím trojročným dieťaťom utrpel zranenia pri nehode v akvaparku na juhu Francúzska, v pondelok (31. 7.) zomrel. Informovala o tom agentúra AFP.

K nehode došlo v nedeľu (30. 7.) v akvaparku Wonderland v obci Saint-Maximin-la-Sainte-Baume východne od Marseille. Muž sa so svojím dieťaťom nachádzali vo veľkej nafukovacej konštrukcii, ktorú náhle odniesol silný vietor, informoval ešte v nedeľu miestny hasičský zbor.

Nafukovacia konštrukcia bola podľa francúzskeho spravodajského portálu France Info dlhá 20 metrov a nachádzala sa v 50-metrovej výške. Tridsaťpäťročný otec a dieťa v nej po nehode zostali uväznení, pričom obaja dostali infarkt.

Na mieste sa ich podarilo resuscitovať a následne vrtuľníkom previezť do nemocníc v Marseille. Muž neskôr zraneniam podľahol, informuje AFP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s vyšetrovaním incidentu. Zdravotný stav dieťaťa dosiaľ nie je známy.

„Ako sa môže akvapark, ktorý obec prijala na svoje územie, aby deťom prinášal radosť a šťastie, premeniť na nástroj smrti, čo zničí celú jednu rodinu?“ pýta sa na Facebooku starosta predmetnej obce Alain Decanis. Odpovede podľa jeho slov poskytne až vyšetrovanie, ktoré v tejto veci spustila prokuratúra.

Akvapark s názvom Wonderland Waterpark otvorili len toto leto. Nachádza sa približne 40 kilometrov od mesta Aix-en-Provence, pripomína AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet