Na hlavný obsah

V Miláne horel domov dôchodcov. Hlásia šesť obetí a zhruba 50 zranených

Cudzie zavinenie zatiaľ vylúčili.

Pri požiari v domove dôchodcov v talianskom Miláne zomrelo v noci na piatok (7. 7.) šesť ľudí a ďalších najmenej 80 utrpelo zranenia. Informovala agentúra ANSA. Dvaja ľudia sa zranili vážne. Požiar, ktorý vypukol okolo 1.20 SELČ, zrejme spôsobila nešťastná náhoda. Zo zariadenia s opatrovateľskou službou bolo evakuovaných približne 170 ľudí.

Požiar sa podľa serveru denníka Corriere della Sera rozšíril z jedného z izieb. Dve ženy uhoreli a ďalší štyria ľudia, muž a tri ženy, zomreli po tom, čo sa nadýchali dymu.

Veliteľ milánskych hasičov Nicola Miceli novinárom povedal, že na miesto ich zavolali po 01.00 h SELČ.

„Po príchode na miesto jednotky zistili veľkú prítomnosť dymu, ktorá znemožňovala viditeľnosť v jednej chodbe, a prítomnosť požiaru a plameňov v jednej izbe,“ uviedol Miceli. Hasiči sa zamerali na uhasenie požiarov a evakuáciu prítomných, z ktorých časť nebola pohyblivá. Podľa neho sú vo vážnom stave v nemocnici dvaja ľudia.

Médiá informujú, že v nemocnici skončilo aj ďalších 79 ľudí. Hovorca hasičov Luca Capri agentúre Reuters oznámil, že požiar uhasili a jeho príčina sa vyšetruje.

Na miesto dorazil tiež milánsky starosta Giuseppe Sala. Novinárom povedal, že sa požiar podarilo uhasiť rýchlo, no mnoho ľudí sa nadýchalo toxických splodín. Podľa neho sa v budove nachádzalo 167 hostí, ktorých museli evakuovať. Ulica pred domovom dôchodcov, ktorý sa nachádza na juhovýchode Milána a patrí radnici, pre dopravu uzavreli.

Okolnosti vzniku požiaru prešetruje milánska prokuratúra. „Nemáme poznatky, že by oheň niekto založil úmyselne,“ uviedla po prvej ohliadke miesta prokurátorka Tiziana Sicilianová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet