Na hlavný obsah

Vondroušová spoznala finálovú súperku. Stala sa ňou Tunisanka Ons Jabeurová

Jabeurová bojovala o trofej v All England Clube aj minulý rok.

Vondroušová spoznala finálovú súperku. Stala sa ňou Tunisanka Ons Jabeurová
Vondroušová a Jabeurová si zmerajú sily vo finále Wimbledonu Foto: TASR/AP

Tuniská tenistka Ons Jabeurová bude v sobotu súperkou Češky Markéty Vondroušovej vo finále dvojhry na grandslamovom Wimbledone.

V semifinále v pozícii turnajovej šestky zdolala druhú nasadenú Bielorusku Arinu Sobolenkovú 6:7 (5), 6:4, 6:3. Poľka Iga Swiateková tak zostane aj po skončení Wimbledonu svetovou jednotkou.

V prípade semifinálového triumfu by Sobolenková v pondelok prvýkrát zasadla na ženský tenisový trón. Jabeurová postúpila do svojho tretieho grandslamového finále, v predchádzajúcich dvoch ťahala za kratší koniec.

Vlani vo Wimbledone podľahla v zápase o titul Kazaške Jelene Rybakinovej, na US Open nestačila v rozhodujúcom súboji na Swiatekovú.

Jabeurová mala v prvom sete zápasu so Sobolenkovou tri brejkbaly. Ani jeden však nevyužila a tak rozhodnutie padlo v tajbrejku. V ňom viedla Tunisanka 4:2, no Sobolenková následne otočila na 6:4 a premenila druhý setbal.

V druhom dejstve viedla Bieloruska 4:2, no Jabeurová nezložila zbrane, získala štyri gemy za sebou a vynútila si tretí set. Afričanka bola na koni, vďaka brejku v šiestej hre odskočila Sobolenkovej na 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme premenila piaty mečbal.

„Bol to mimoriadne ťažký zápas. Bolo náročné returnovať Arinin servis, ďakujem divákom, že ma aj za nepriaznivého stavu podporovali. Pracujem s mojou mentálnou trénerkou na tom, aby som zvládla aj kritické momenty.

Teší ma, že som sa udržala v zápase a našla silu. Dokázala som transformovať negatívnu energiu na pozitívnu. Dúfam, že vyhrám celý turnaj. S Markétou som tento rok už dvakrát prehrala, teraz je čas na odplatu,“ uviedla Jabeurová v pozápasovom interview.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport