Na hlavný obsah

Vyšetrovanie „čurillovcov“ sa po takmer dvoch rokoch blíži ku koncu

Uviedol to advokát obvinených policajtov Peter Kubina.

Vyšetrovanie „čurillovcov“ sa po takmer dvoch rokoch blíži ku koncu
Ilustračná snímka - policajt NAKA v uniforme. Foto: Polícia SR, Facebook

Vyšetrovanie vedené voči príslušníkom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) okolo Jána Čurillu zo strany Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR sa blíži ku koncu. Na sociálnej sieti to uviedol advokát obvinených policajtov Peter Kubina.

„Po necelých dvoch rokoch usilovného „vyšetrovania“ tejto trestnej veci navzdory zákonom, dôkazom a iným právnym živlom sa inšpekcia s krajskou prokuratúrou rozhodli, že práve teraz je čas vyšetrovanie ukončiť a nasmerovať ho k podaniu obžaloby,“ napísal Kubina.

Doplnil, že termín záverečného preštudovania spisu určili na 14. augusta. „V tejto súvislosti nám zároveň oznámili zmenu právnej kvalifikácie skutku. Doteraz ho posudzovali ako spáchaný z osobitného motívu, ktorým malo byť zakrytie trestnej činnosti páchanej obvinenými. Nikdy však nebolo konkretizované akej. Teraz sa to zmenilo tak, že to už neplatí. Namiesto toho má ísť o skutok spáchaný na viacerých osobách používajúcich status verejných činiteľov,“ uviedol Kubina.

Advokát zároveň zdôraznil, že posun prípadu na súd v prípade podania obžaloby uvíta. „Čím viac procesných pochybení a ignorovania návrhov obhajoby v spise v čase jeho doručenia na súd bude, tým pre nás pred súdom lepšie,“ dodal advokát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko