Na hlavný obsah

Akcia Ezechiel 7: O návrhu na väzbu pre exšéfa polície Gašpara vyšetrovateľ NAKA zatiaľ nerozhodol

Gašpara zadržali v piatok v skorých ranných hodinách.

Akcia Ezechiel 7: O návrhu na väzbu pre exšéfa polície Gašpara vyšetrovateľ NAKA zatiaľ nerozhodol
Na archívnej snímke exprezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar. Foto: TASR/Pavel Neubauer

O prípadnom návrhu na väzbu pre bývalého policajného exprezidenta Tibora Gašpara a ďalších obvinených v rámci policajnej akcie Ezechiel 7 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zatiaľ nerozhodol. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytol odbor komunikácie Prezídia Policajného zboru (PZ).

Polícia priblížila, že vyšetrovateľ v piatok vykonal jednu domovú prehliadku, tri prehliadky iných priestorov a následne vypočul dve z troch obvinených osôb. „Po vypočutí obvinených vyšetrovateľ Policajného zboru rozhodne o ďalšom postupe, teda či podá alebo nepodá prokurátorovi podnet na vzatie obvinených do väzby,“ uviedla.

Policajnému exprezidentovi spolu s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom vzniesli obvinenie pre tri skutky kvalifikované ako prečin podplácania. Tretiemu obvinenému Romanovi Stahlovi vniesli obvinenie pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tri skutky kvalifikované ako zločin prijímania úplatku.

„Korupčné skutky sa týkajú podplácania verejného činiteľa v súvislosti s vyšetrovaním trestných vecí vedených na NAKA Prezídia PZ týkajúcich sa spoločnosti Doprastav, Váhostav a Technopol. Celková odovzdaná suma predstavuje výšku 110.000 eur,“ uviedli policajti.

Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara zadržali v piatok v skorých ranných hodinách. Podľa polície zadržanie obvinených bolo vykonané neinvazívnym spôsobom a zákrok bol dokumentovaný videozáznamom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko