Na hlavný obsah

Cieľom úkladnej vraždy mal byť policajt: Policajný prezident Hamran prehovoril o detailoch prípadu

Do akcie sa zapojili desiatky policajtov aj vojaci.

Cieľom úkladnej vraždy mal byť policajt: Policajný prezident Hamran prehovoril o detailoch prípadu
Na snímke prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran. Foto: TASR/Pavol Zachar

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy, ktorej cieľom mal byť policajt. Motívom dvoch obvinených mužov – Petra B. a Romana Č. – mala byť pomsta. Na stredajšej (16. 8.) tlačovej konferencii o prípade informoval policajný prezident Štefan Hamran.

Prípad sa týka utorkovej (15. 8.) akcie, ktorú NAKA vykonávala v okolí cesty smerom z Leopoldova do Hlohovca. „V utorok vykonávali obhliadku miesta činu v trávnatom poraste medzi Hlohovcom a Leopoldovom. Do akcie sa zapojili desiatky policajtov aj približne 20 vojakov z Hlohovca. Na mieste zaistili dôkaz,“ uviedol Hamran.

Ako dlho sa tam dôkaz nachádzal a o čo konkrétne ide, policajný prezident nechcel bližšie špecifikovať. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk malo ísť o nástražný výbušný systém.

Okrem pátrania na spomínanej ceste vykonala NAKA v utorok ešte štyri domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov

Jedného z podozrivých už stíhajú pre iný trestný čin

Podozrivými sú Peter B. a Roman Č. Zatiaľ čo Petra B. v utorok NAKA zadržala, Roman Č. sa už nachádza vo výkone trestu odňatia slobody, preto ho nemohli zadržať. „Roman Č. je osoba, ktorá je veľmi dobre známa pre policajné zložky. Najmä pre tie, ktoré operujú na teritóriu Krajského riaditeľstva PZ SR Trnava. Momentálne je stíhaný za drogovú trestnú činnosť,“ dodal Hamran.

V prípade dokázania viny obom obvineným hrozí trest odňatia slobody 25 rokov alebo doživotie. V súčasnosti prebiehajú výsluchy obvinených a svedkov, preto o podrobnejších detailoch prípadu policajný prezident nemohol informovať.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa dvojica obvinených chcela policajtovi pomstiť za to, že ich zastavoval. Muži pritom mali šoférovať pravidelne bez vodičského preukazu. Príslušníka Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trnavy chceli muži nechať vybuchnúť. Zohnali si na to vraj výbušninu, ktorú chceli dať policajtovi pod auto.

Téme sa v reportáži venovala aj redaktorka RTVS Veronika Čokinová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko