Na hlavný obsah

Do ozbrojených síl sa v prvom polroku prihlásilo viac ľudí ako vlani

V uplynulom roku sa podarilo zregrutovať najviac nových profesionálnych vojakov.

Do ozbrojených síl sa v prvom polroku prihlásilo viac ľudí ako vlani
Na snímke ukážka cvičiacich jednotiek počas výcviku na Lešti. Foto: TASR/Ján Krošlák

Ozbrojené sily (OS) SR zaznamenali v prvom polroku o 215 žiadostí občanov o štátnu službu profesionálneho vojaka viac v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška. Informoval o tom komunikačný odbor ministerstva obrany.

Podľa rezortu tak OS SR pokračujú v pozitívnom trende uplynulého roka, keď sa podarilo zregrutovať najvyšší počet nových profesionálnych vojakov v histórii.

„Pre zvýšenie počtu profesionálnych vojakov realizovalo ministerstvo obrany spolu s ozbrojenými silami v uplynulom období viacero strategických krokov,“ upozornilo ministerstvo.

Poukázalo na zriadenie skupín pre podporu regrutácie, ktoré zintenzívnili spoluprácu so strednými školami. Vznikli v takmer všetkých vojenských útvaroch v rámci Slovenska. Sústreďujú sa aj na účasť na verejných podujatiach v mestách a obciach.

„K informovanosti o možnostiach uplatnenia a postupe, ako sa stať profesionálnym vojakom, prispeli aj novozriadené miesta prvého kontaktu, ktoré sa nachádzajú vo vybraných 25 vojenských útvaroch,“ dodal rezort. Záujem o službu v OS SR podporila aj reklamná kampaň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko