Na hlavný obsah

Najvyšší súd potvrdil trest pre Jozefa Radiča známeho z kauzy vraždy advokáta Valka

Už predtým si odpykával trest za lúpež.

Najvyšší súd potvrdil trest pre Jozefa Radiča známeho z kauzy vraždy advokáta Valka
Jozef Radič. Foto: TASR/Dano Veselský

Najvyšší súd (NS) SR v stredu (9. 8.) potvrdil súhrnný trest 16,5 roka väzenia pre Jozefa Radiča, ktorý figuruje aj v kauze vraždy advokáta Ernesta Valka. Odsúdili ho za usmrtenie, už predtým si odpykával trest za lúpež.

„Najvyšší súd na dnešnom verejnom zasadnutí v trestnej veci Jozefa Radiča pre prečin usmrtenia zamietol odvolania obžalovaného a prokurátora ako nedôvodné. Senát dospel k záveru, že rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu je zákonné a správne,“ uviedla hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

Radič stále čelí obžalobe aj v prípade Valkovej vraždy z novembra 2010. Do domu advokáta mal vniknúť spolu s ďalším spolupáchateľom, už právoplatne odsúdeným Jaroslavom Klinkom. V prípade doteraz nebol nariadený termín hlavného pojednávania.

„Podľa zákonného sudcu Mestského súdu Bratislava I v tejto trestnej veci je predpokladaný čas vytyčovania hlavného pojednávania koniec roku 2023, keď bude určovať termíny hlavných pojednávaní na rok 2024,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko