Na hlavný obsah

Nováčik z Humenného odštartoval prípravu na ľade. Pre problémy s vízami chýbali Rusi Galimov a Paršin.

O mieste v tíme levov zabojujú aj hráči, ktorí prišli na skúšku.

Nováčik z Humenného odštartoval prípravu na ľade. Pre problémy s vízami chýbali Rusi Galimov a Paršin.
Spoločnú prípravu na premiérový ročník v extralige odštartovali aj v Humennom Foto: TASR

Nováčik najvyššej hokejovej súťaže sa po dlhých oslavách historického postupu už naplno pripravuje na novú sezónu. Trénerskému štábu HC Humenné sa na štarte prípravy hlásilo viacero hráčov, ktorí sú na skúške. Pre problémy s vízami chýbali Rusi Galimov a Paršin.

Obaja hráči by sa mali do prípravy zapojiť v najbližších dňoch, najneskôr budúci týždeň. „Nie sme ešte kompletné mužstvo, neprišli cudzinci. Mali nejaké problémy s vízami, čakáme či sa pripoja tento týždeň alebo budúci. Niektorí hráči prišli na skúšku, uvidíme ako sa im bude dariť.

Rovnako čakáme či už podpísaní hráči naplnia naše očakávania. Všetci veríme, že áno. Vždy sa to musí robiť na ľade a nie na papieri,“ ozrejmil aktuálnu situáciu pri stavbe kádra asistent trénera Ivan Boržík. Ten rovnako ako v minulej sezóne bude pravou rukou ruského kouča Andreja Perfenova.

Problém mali so slovenskými hráčmi

Ako jeden z prvých predstavených slovenských hráčov v tíme nováčika bol 32-ročný skúsený center Jakub Linet, ktorý zavítal na Zemplín po majstrovskej sezóne v Košiciach. „Dohodli sme sa veľmi rýchlo, predsa len manažéra Petra Tirpáka dobre poznám, vedel som do čoho idem. Som rád, že som v Humennom, bude to pre mňa nová výzva. Myslím, že sa tu vyskladala zatiaľ veľmi dobrá partia a na ľade určite nedarujeme nikomu nič zadarmo.“

Jakub Linet
Útočník Jakub Linet si to z majstrovských Košíc namieril do Humenného Foto: TASR

V roku 2019 sa Tirpák v pozícii manažéra pričinil o postup Michaloviec do extraligy a o 4 roky neskôr zopakoval rovnaký počin z tej istej pozície v inom klube na Zemplíne, Humennom.

Priznal, že pritiahnuť slovenských hráčov do Humenného nie je jednoduché: „Ešte stále pracujeme na posilnení kádra, nejaký piati, šiesti hráči by ešte mali určite prísť. Úprimne, začiatok stavby mužstva bol veľmi ťažký, ale musím povedať, že za posledný mesiac sa to už trochu pohlo, hráči prejavili záujem prísť.

S príchodom zahraničných hráčov to nebol až taký problém, ten bol so slovenskými hráčmi. Tam sa to ťažšie rodilo, no dúfam, že sme sa trafili dobre. My nemôžeme mať veľké ambície, do sezóny pôjdeme pokorne od zápasu k zápasu. Cieľom bude, samozrejme, záchrana. Verím však, že pôjdeme aj vyššie ako je túžba.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport