Na hlavný obsah

Po Tiborovi Gašparovi prepustili na slobodu aj Romana Stahla, druhého zadržaného z akcie Ezechiel 7

Sudca vidí dôvodnosť stíhania, ale nie väzby.

Po Tiborovi Gašparovi prepustili na slobodu aj Romana Stahla, druhého zadržaného z akcie Ezechiel 7
Na snímke policajná eskorta priváža obvineného v kauze Ezekiel 7 bývalého vyšetrovateľa finančnej jednotky NAKA Romana Stahla na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Foto: TASR/Martin Baumann

Po tom, ako v nedeľu (13. 8.) prepustili na slobodu bývalého prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, na slobodu putuje aj druhý zadržaný počas akcie Ezechiel 7 Roman Stahl. Rozhodol o tom sudca, upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Ako stránka informovala, sudca síce vidí dôvody na trestné stíhanie, ale nie na väzbu zadržaného. Rozhodnutie sudcu nie je právoplatné a prokurátor už proti nemu podal sťažnosť. O tej bude rozhodovať Najvyšší súd 21. augusta.

„Sudca síce konštatoval dôvodnosť trestného stíhania obvineného, ale vzhľadom na dokumentované štádium trestného stíhania nekonštatoval žiadny z dôvodov väzby uvedených v Trestnom poriadku,“ priblížila pre TASR hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

 Polícia v piatok (11. 8.) zadržala a obvinila exprezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a Romana Stahla pre podozrenia z korupcie. Vyšetrovateľ podal v sobotu (12. 8.) podnet na ich väzobné stíhanie.

V prípade Gašpara prokurátor ÚŠP nevidel dôvody na kolúznu väzbu, preto ho v nedeľu z policajného zadržania prepustil. V prípade obvineného Stahla podal návrh na vzatie do väzby z dôvodu kolúznej väzby. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Kauze sa venovala aj redakcia hlavnej spravodajskej relácie RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko