Na hlavný obsah

Sexuálne zneužil takmer 100 detí. Bývalý vychovávateľ čelí v Austrálii obvineniu

Muž zaznamenával zneužívanie detí na telefóny a kamery.

Sexuálne zneužil takmer 100 detí. Bývalý vychovávateľ čelí v Austrálii obvineniu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Bývalý vychovávateľ čelí v Austrálii obvineniu, že v rokoch 2007 až 2022 zneužil 91 detí. Celkovo sa podľa obžaloby dopustil 1 623 sexuálne motivovaných trestných činov na deťoch, z toho 136 znásilnení. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu.

Štyridsaťpäťročný muž sa nachádza vo väzbe v štáte Queensland od augusta 2022. Vtedy ho polícia zatkla a obvinila pôvodne z výroby detskej pornografie. Pri ďalšom vyšetrovaní, počas ktorého polícia prehľadala jeho elektronické zariadenia, podľa obžaloby našli ďalšie materiály svedčiace o ním vykonávanom sexuálnom zneužívaní detí.

„Ide o jeden z najotrasnejších prípadov zneužívania detí, ktoré som za takmer 40 rokov policajnej práce videl,“ uviedol na tlačovej konferencii vysokopostavený policajný dôstojník v štáte Nový Južný Wales Michael Fitzgerald. „To, čo ten človek tým deťom vykonával, je za hranicou predstavivosti,“ dodal.

Polícia uviedla, že muž zaznamenával zneužívanie detí na telefóny a kamery, keď v rokoch 2007 až 2022 pracoval ako vychovávateľ v celkovo desiatich detských skupinách v Brisbane, Sydney a v zahraničí.

Čelí obvineniu zo 136 prípadov znásilnenia a 110 prípadov pohlavného styku s dieťaťom mladším ako desať rokov. Všetky ním údajne zneužité deti boli dievčatá. Súdny proces sa má v tejto veci začať 21. augusta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet