Na hlavný obsah

Gröhling o komunikácii Sulíka s Haščákom: S Matovičom máme trojročnú skúsenosť, stále klame a zavádza

Uviedol to v rámci predvolebnej diskusie RTVS.

Gröhling o komunikácii Sulíka s Haščákom: S Matovičom máme trojročnú skúsenosť, stále klame a zavádza
Branislav Gröhling (SaS) počas predvolebnej diskusie v RTVS. Foto: RTVS

Súčasťou predvolebného boja sa stala aj údajná komunikácia predsedu SaS Richarda Sulíka s Jaroslavom Haščákom, ktorú zverejnil Igor Matovič. „Nechce sa mi ani vyjadrovať k hlúpostiam, ktoré zverejnil pán predseda OĽANO, ktoré si vytlačil na A4 na svojej tlačiarni. Máme s ním trojročnú skúsenosť, že stále klame a zavádza,“ reagoval Branislav Gröhling (SaS) v piatej predvolebnej diskusii RTVS, kde sa v utorok (26. 9.) stretol s predstaviteľmi strán KDH, SNS, Republika a Sme rodina.

Matovič zverejnil úryvok údajnej komunikácie z jesene 2020 medzi Sulíkom a Haščákom. Ten mal podľa správ Sulíka inštruovať v argumentácii pri riešení dofinancovania zdravotných poisťovní.

Sulík sa odmietol k obsahu údajnej komunikácie vyjadrovať, on ani Haščák však obsah komunikácie nevyvrátili. Haščák už avizoval, že na Matoviča podá trestné oznámenie. Očakáva, že polícia začne trestné stíhanie pre korupciu, prípadne iné trestné činy, ktorých sa dopustila osoba, ktorá ponúkla Matovičovi spomínanú komunikáciu, za čo žiadala milión eur. Mala by podľa neho konať aj voči Matovičovi pre neoznámenie trestného činu.

V reakcii podalo hnutie OĽANO na Haščáka trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu podplácania.

Tvrdá predvolebná kampaň

Gröhling zdôraznil, že súčasná kampaň je veľmi tvrdá a plná dezinformácií. „Kolegovia si hľadajú skupiny, proti ktorým môžu bojovať. To sme tu zažili aj v minulosti, keď to Mečiar smeroval proti Čechom a Slota proti Maďarom. Teraz sú to liberáli, vytvárajú sa nepriatelia proti ktorým bojujú,“ vyhlásil Gröhling.

Obsah zverejnenej komunikácie medzi Sulíkom a Haščákom je podľa neho konzistentný s tým, že SaS stále poukazovala na vtedajšie zlé hospodárenie VšZP pod pôsobením ministra OĽANO a že poisťovne sa nemôžu stále dofinancovávať.

Pozrite si, ako Branislav Gröhling (SaS) v diskusii RTVS reagoval na komunikáciu straníckeho šéfa Richarda Sulíka s Jaroslavom Haščákom, ktorú zverejnil Igor Matovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko