Na hlavný obsah

Bidenov pes Commander pohrýzol ďalšieho človeka. Ide už o jedenásty prípad

Bidenovci riešili podobný problém tiež so starším psom Majorom.

Bidenov pes Commander pohrýzol ďalšieho človeka. Ide už o jedenásty prípad
Bidenov pes Commander. Foto: TASR/AP

Dvojročný nemecký ovčiak amerického prezidenta Joea Bidena pohrýzol členku Tajnej služby, teda ochranky amerického prezidenta, informoval spravodajský web NBC News. Je to podľa neho od októbra už jedenásty prípad, keď prezidentov domáci miláčik Commander niekoho pohrýzol.

Incident sa podľa hovorcu Tajnej služby odohral v pondelok (25. 9.) večer a obeťou bola uniformovaná príslušníčka policajnej zložky tejto organizácie, ktorá pracuje v Bielom dome.

Commander Bidenovi pomáha

Hovorkyňa prvej dámy Jill Bidenovej v utorkovom vyhlásení zopakovala vyjadrenia svojich kolegov. „Biely dom môže byť pre rodinných miláčikov stresujúcim prostredím“, uviedla. Dodala, že Bidenovi sa Commander snaží pomôcť, aby život v prostredí prezidentského sídla lepšie zvládal.

„Prezident a prvá dáma sú nesmierne vďační členom Tajnej služby a zamestnancom Bieleho domu za všetko, čo robia pre ich bezpečnosť, pre bezpečnosť ich rodiny i celej krajiny,“ dodala.

Commanderovo problémové správanie sa dostalo do širšieho povedomia verejnosti v júli. Konzervatívna organizácia Judicial Watch vtedy zverejnila takmer 200 strán dlhý záznam dokladujúci desať rôzne závažných prípadov pokusov, ktoré sa odohrali od januára do októbra minulého roka.

Previezli ho do nemocnice

Pri jednom z nahlásených incidentov v minulom roku podľa dokumentov príslušníka Tajnej služby previezli do nemocnice po tom, čo ho Commander pohrýzol na ramene a stehne.

Bidenovci riešili podobný problém tiež so starším psom Majorom, ktorý tiež niekoľkokrát pohrýzol zamestnancov prezidentského úradu. Psa nakoniec prezidentský pár poslal k rodinným priateľom. Ďalší pes amerického prezidenta, Champ, zahynul v júni 2021 vo veku 13 rokov.

Commander bol darčekom od Bidenovho brata Jamesa a jeho ženy a do Bieleho domu prišiel ako šteňa v decembri 2021. Okrem psa má prezidentský pár tiež mačku Willow.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet