Na hlavný obsah

Mladý Čech v Belgicku dobodal svojho nevlastného staršieho brata. Dôvodom bola hádka o útočníkovu priateľku

Starší brat zomrel po prevoze do nemocnice.

Mladý Čech v Belgicku dobodal svojho nevlastného staršieho brata. Dôvodom bola hádka o útočníkovu priateľku
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

V piatok (22. 9.) v obci Neeroeteren na severovýchode Belgicka 21-ročný Čech dobodal na smrť svojho o deväť rokov staršieho nevlastného brata. Podľa belgického spravodajského servera Nieuwsblad bola dôvodom smrteľnej potýčky hádka o útočníkovu priateľku. Tá bola pri incidente tiež prítomná. Starší brat zomrel po prevoze do nemocnice, mladšieho zadržala polícia.

„Belgická polícia informovala naše veľvyslanectvo o úmrtí českého občana v obci Maaseik,“ uviedol v pondelok (25. 9.) pre televíziu Prima hovorca českého ministerstva zahraničných vecí Daniel Drak. Menší Neeroeteren administratívne patrí pod Maaseik. „V súčasnosti sme v kontakte s českým policajným prezídiom aj belgickou políciou, ktorá spolupracuje na vyšetrovaní, ale vzhľadom na priebeh vyšetrovania nemôžeme komentovať podrobnosti,“ povedal Drake.

K útoku došlo v piatok ráno v dome, ktorý patrí útočníkovi. Bol tam na návšteve jeho brat, priateľka a ďalšie tri osoby. Susedia, ktorých oslovil belgický spravodajský server, uviedli, že majiteľ bol tichý a málovravný, veľa času trávil v práci. Niekedy k jeho domu prichádzalo veľa áut a potom zase odchádzali.

Útočník svoju obeť najmenej päťkrát bodol nožom a sanitka zraneného muža odviezla do nemocnice. Ten neskôr svojim zraneniam podľahol. Polícia v piatok zaistila miesto činu a vypočula podozrivého. Podľa medializovaných informácií urobili aj zábery pomocou 360° kamery, ktorú na diaľku ovládali laboranti. Zábery sa môžu neskôr použiť na rekonštrukciu miesta činu.

Údajne mohla pri útoku zohrať úlohu konzumácia omamných látok, uviedla stránka. Útočník mal byť v sobotu (23. 9.) predvedený pred vyšetrujúceho sudcu. Belgické médiá však výsledok neuviedli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet