Na hlavný obsah

Ryanair zruší mnoho zimných letov. Problémom je meškajúca dodávka nových lietadiel

Ľudia majú nárok na zmenu rezervácie alebo vrátenie peňazí.

Ryanair zruší mnoho zimných letov. Problémom je meškajúca dodávka nových lietadiel
Na snímke lietadlo spoločnosti Ryanair Foto: TASR/DPA

Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair plánujú vo svojom zimnom letovom poriadku zrušiť mnoho letov. Dôvodom je meškanie dodávok nových lietadiel od amerického výrobcu Boeing. Spoločnosť to uviedla vo svojom dnešnom (28.9.) oznámení. Ryanair lieta aj z bratislavského či pražského letiska.

„Zrušenie letov vstúpi do platnosti na konci októbra a v najbližších dňoch bude všetkým dotknutým cestujúcim oznámené e-mailom,“ uviedol šéf Ryanairu Michael O’Leary. Firma zákazníkom ponúkne zmenu rezervácie alebo vrátenie peňazí.

Ryanair očakáva, že túto jeseň dostane iba 14 nových lietadiel namiesto očakávaných 27. Z toho dôvodu bude na niektorých letiskách k dispozícii menej lietadiel, napríklad v Charleroi, Dubline, Porte, Kolíne nad Rýnom a v niektorých talianskych mestách.

Ryanair uviedol, že tento rok v zime nemá k dispozícii žiadne náhradné lietadlo kvôli údržbe svojej leteckej flotily. Koľko letov bude zrušených, írska spoločnosť zatiaľ neuviedla.

„Úprimne sa ospravedlňujeme našim cestujúcim za všetky nepríjemnosti počas tohtoročnej zimy spôsobené oneskorením dodávok,“ povedal O ‚Leary. Ryanair podľa neho úzko spolupracuje s Boeingom aj s jeho dodávateľom Spirit na minimalizácii meškania dodávok. Pre vrchol letnej cestovnej sezóny Ryanair plánuje celkovo 57 nových lietadiel od Boeingu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet